Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

CHATElés magas fokon

Mi az, amit minden ember csinál? Levegőt vesz, eszik, iszik (vagy mégsem?). Nem! CHATEl (és mi van azokkal, akik azt sem tudják mi az, hogy telefon - mondod te) jó, igen nem mind a 7,5 milliárd ember (csak 7,4999999999999999 matematikailag 7,5 milliárd), szóval mindenki akinek a közelében van telefon (és most a ki nyomógombosokra is gondolok).

Most, hogy ezt letisztáztuk kezdjük is el! (Ha végig olvastad, töltsd ki a végén a tesztet.)

Az SMS

Gondolom mindenki, aki olvassa ezt az (értelmesnél értelmesebb) posztot az már használta, de a lényeg csupán annyi, hogy pénzbe kerül, és nem kell hozzá net csak hálózati kapcsolat/térerő (ami kell a Nethez is). Lehet rajta szöveg, kép, videó, hang, matrica, és IPhonon Digital Touch formátumú üzenetet küldeni.

3 csillag a gyorsaságra/megbízhatóság, mert van amikor azonnal elküldi, de van amikor napokba telik elküldeni.

3,5 csillag a funkciók, mert csak az alapfunkciók vannak benne +matrica (+IP-on DT)

Az e-mail

Ahogy az SMS-t szerintem ezt is használtad már. Itt is csak a lényeget említeném, ahhoz, hogy küldjünk rajta szöveget, képet, videót, hangot, vagy dokumentumot az internet elérést jobb, ha chekkoljuk. Vannak különböző méretű mail-ek van kicsi és nagy (1-10Gigáig), valamint óriás(10+Giga).

4,5 csillagot a megízhatóság/gyorsaság, mert 1mp-1óráig terjed az elküldésnek az idő tartalma.

4 csillag a funkciók mennyisége (alap funkciók+ dokumentumok)

Viber, Skype, és társaik

Ez egy, olyan kategória aminek legalább egy tagjával már biztos találkoztál. Ezek mind másak és másak mindegyiknek más-más előnye, és hátránya van. De ami mégis közös bennük az, hogy kell hozzá Net. Szöveg, VideóChate, fotó, videó, hang, link, és matrica küldési lehetőség van (amit lehet privátban és nyíltan is). A képekre lehet írni (illetve van, ahol filtereket is lehet rá rakni). Ja és látod, ha látta az üzenetet akinek kültted (ilyenkor leszel ideges, amikor kérdeztél valami fontosat és tudod, hogy látta, de nem válaszol neked) Itt látható pár, ilyen CHATE szakos app:

4,5 csillag a gyorsaság/megbízhatóság kategória, mert ha jó a Net akkor 1-2mp, de ha nincs net, akkor szívtad.

4 csillagot kapnak a funkciók, mert az alapokon kívül vannak jó funkciók.

Messenger, és a közösségi média CHATE

Ebbe a kategóriába tartoznak a közösségi m. Chatejei (pl.:Insta CHATE, SnapeChate, Messenger). Ha jelen vagy a k.m.ban, akkor itt is jelen vagy. Ennek azaz előnye van, ha pl.: használod a FaceBookot ugyanazzal a jelszóval és felhasználó névvel tudod használni a Messengert, ahol vannak pluszba játékok (ugye másnak is ismerős az érzés, amikor neked van x játék a telefonodon, de a barátodnak 10000000000000x játéka, mert van Messengere és korlátlan mobil Nete, és ő nyúlja le mindig a te telefonod).

 4 csillag a megbízhatóság/gyorsaság, mert nem a legbíztonságosabb, de ellenben gyors.

 4,5 csillag jut a funkciókra, mert az alapokon kivül sok jó funkció van bennük, de még hiányzik belőlük (1-2).

Szuper, hogy ezt most mind elolvastad (gondolom sokkal okosabb lettél), de jöjjön a válasz az eredeti kérdésre neked, melyik való:

Ha nem müködne a quiz itt a link.

Remélem tudtam segíteni :)

 0
Tovább

Kihívás elfogadva - 2

Sziasztok! Itt a Kihívás elfogadva 2. része, ahol kihívásokat tesztelünk és értékelünk. Most a "Try not..." kihívásokon a sor, és kezdhetjük!

1. Try Not Singing Challenge

A szabály egyszerű nem szabad rá énekelni (suttogva sem), dúdolni, és táncolni, nem elég hallgatni a videót is nézni kell. Egyszerűnek hangzik, nem? Igazából eléggé nehéz és, ha egyszer megtörsz, onnan nem tudsz ellenállni a kisértésnek. Ezzel a videóval tesztelheted magad:

2. Try Not Laugh Challenge

Ez egy vicces, de annál nehezebb küldetés, HAJRÁ, ne feledd nem nevethetsz. Itt az első próbatétel:

Ezután írd be a YouTube-ba a kihívás nevét és keress nehezebbet, mert van (csak van benne csúnya beszéd, és nem rakom ki, hogy mutassak valami példamutatót is).

3. Try Not Cry Challenge

Ez tényleg egy nehéz kihívás, csak egy dolgod van nem sírni. Menni fog?

Napi jó tanács, ha van gyereked (0-8 éves korig) ne hadd magára az utcán, mert bárki könnyedén elcsalhatja/rabolhatja őket, aminek már egy idősebb gyerek tud ellenállni.

4. Try Not To See Awaird Challenge

Nem nézhetsz el ez a lényeg, eléggé egyszerű, de nézzük neked megy-e?

5. Try Not Don't Say WOW Challenge

Ennél nincs igazán, egyszerűbb kihívás, de te kiállod, hogy ne mond azt, hogy WOW!

Az értékelés a végére marad:

5 csillag, mert mindegyik egy próbát megér. Vannak köztük könnyebek-nehezebbek. Nem kell hozzá semmi más, csak InterNet kapcsolat az meg van, ha ezt olvasod (vagy nincs ki tudja) és mint mondtam 1-szer megéri kipróbálni mindet.

Neked hányat sikerült teljesíteni? Írd meg kommentbe (nekem 5/3-at).

Ha ezt olvasod, akkor ez is érdekelhet: A legviccesebb kihívások

 0
Tovább

Kihívás elfogadva - 1

Sziasztok! Ez a "sorozat" arról fog szólni, hogy kihívásokat (1 rész - 5 db) tesztelünk, és értékelünk a szerint, hogy mennyire nehéz teljesíteni, illetve ha veszélyes, milyen nem veszélyes alternatívái vannak.

Elsőre arra gondoltam, hogy viccesebb kihívásokat tesztelnénk.

1. Marshmallow Challenge

Ebben az a jó, hogy 3 fajta kihívást is takar, de nem baj.

a, Itt csak, annyi dolgod van, hogy számold hány pillecukor (vagy bármi amiben megegyeztek) fér be a szádba, de figyelj arra, hogy bele ne fulladj. Az nyer akinek a több pillecukor van a szájába.

4,5 csillag, mert nem a legveszélytelenebb, de nagyon vicces tud lenni.

b, Talán egy picit ismertebb neve a Chubby Bunny Challenge, ami nagyon hasonló az előzőhöz, csak annyiban különbözik, hogy minden egyes pillecukor után ki kell mondani, hogy Chubby Bunny. Innentől végig ugyanaz, mint az előző.

c, Ismertebb neve Spagetti Tower Challenge, ami arról szól, hogy spagettiből kell úgy tornyot építeni, hogy csupán csak pillecukrot használhatsz hozzá, ragasztót nem. Elsőre könnyűnek hangzik, de nem az, szóval ne add fel, ha párszor feldől, ha meg már végképp feladnád törd félbe a spagettit, úgy stabilabb. Az nyer, akinek magasabb a tornya. Itt az én végeredményem:

Persze még sokféle képen fellehet építeni, ami sokkal magasabb.

4,5 csillag, mert nem a legegyszerűbb, de ez teszi viccesé.

2. Food or Not Challenge

Ez arról szól, hogy távolról kell megállapítani 2, vagy több dologról, hogy melyik azaz egy dolog amelyik étel. Itt annak megy a pont, aki eltalálja melyik kaja. Egy kicsit otthonosítottabb változata, hogy 2 letakart tányér random választani kell 1-et, és az kap pontot, akinél a kajás tányér van.

4,5 , mert nagyon vicces ellenben egy kicsit drága mulatság.

3. 10 Year Challenge

Ez a kihívás, arról szól, hogy egy mostani, és egy 10 évvel ezelőtti képet egy más mellé raknak. Ez mondjuk inkább meghökkentő, mint vicces. Pár ilyen kép:

5 csillag, mert igazából nincs benne semmi rossz, de megnézhetjük menni változás történt 10 év alatt.

4. Straight Arm Challenge

Ez arról szól, hogy a fejed fölé emelsz egy vízzel teli palackot, és onnan kell a szádba önteni a vizet, ami 99,99%, hogy nem fog menni.

4,5 csillag, mert nagyon vicces tud lenni, de nem valószínű, hogy túl jó érzés amikor rád ömlik egy üveg víz

5. Whisper Challenge

Ennek két verziója van:

a, Egyik ember hangos zenét hallgat fejhallgatóval, amíg a másik mond neki egy szót, amit ki kell találnia. A hallására nem támaszkodhat, így vicces szituációk tudnak születni.

b, Olyan videót kell csinálni, amiben csak suttoghat az illető, és különböző dolgok hangját teszteli közel egy mikrofonhoz. ASMR más néven így ismertebb.

 0
Tovább

Instagramm

Sziasztok! Most egy, olyan appot fogunk értékelni, amit szerintem mindenki ismer (főleg, ha elolvastad a címet), és nem nem a FaceBook-ot.

Következzen az Insta csodálatos világa (vagy mégsem).

Tárhely: 86.7 MB

Kompatibilitás: IOS, Android

Korhatár: 12+

Megnyitás!

Ha megnyitottad készítened kell egy profilt, amihez kell a telefonszámod/e-mail címed, meg kell adnod a korod, neved, és profilneved. Itt elkezdődhet a profil testre szabása betudsz állítani profil képet, bio-t (röviden: leírás/idézet/önpromo), megtudsz adni hivatkozást (1-et), betudod állítani hogy szeretnéd-e, hogy a profilod privát, vagy nyílt legyen, és betudsz állítani üzleti profilt (csak nyílt fióknál). Ez utóbbi arra jó, hogy jobban tudod követni a követőidet (pl. hányan nézték meg a profilod, hány évesek, érdeklődési kör, nem, nemzetiség, stb), és tudsz berakni hivatkozást a posztjaidhoz, storyaidhoz, pénzért bedob másokhoz.

Ennek egyszerűsége:

4 csillag

Posztok

Ha posztot akarsz kirakni az alsó sorban a + gombra kattintva teheted meg. A galériádból is rakhatsz ki képet/videót, de akár ott is fotózhatsz/videózhatsz. Ha tovább mész tudsz rárakni filtereket. Az utolsó lépésekben tudsz írni kép/videó aláírást, tudsz #-eket rárakni, tudsz embereket megjelölni. Megtudod adni a jelenlegi helyzetedet, vagy akár megtudod osztani facen, twitteren, vagy tumblr-en, vagy ha több fiókod van a többin is megtudod osztani.

4.5 csillag

Story

Ha storyt akarsz megosztani a főképernyőn ha jobbra húzva, vagy ha a profil képeden lévő +jelre kattintva tudod megetenni, ez csak 24 óráig lesz fent, a végleges poszttal szemben (letudod törölni, de ami egyszer fent volt a neten azt már nem tudod leszedni). Itt tudsz live-olni, csak szöveget, normál képet, boomerángot, superzoomot, focus képet, visszafelé videót, kéz nélküli videót készíteni, ezekre tudsz mindenféle filtert rakni (de a galériádból is kiválaszthatsz). Tudsz a képekre/videókra írni, rajzolni, matricát rakni (szavazás, kérdezés, idő, hely...). Itt letudod tölteni, kirakni storyba, vagy csak barát storyba, vagy csak 1 emberrel megosztani. Itt tudsz IGTV-t kirakni (csak üzleti profil)

5 csillag, mert nem tudom még mit lehetne rajta javítani.

Egyéb:

  • vannak neked ajánlott posztok
  • megtudod nézni, hogy akiket követsz mit like-oltak, kit követnek
  • széles választék kategóriákban
  • mindenki megtudja azt találni ami az ő érdeklődési köre (pl.: vannak jó receptes oldalak a sütés szerelmeseinek, fanfictionok, és mémek a film/könyv/sorozat őrülteknek, jó inspirációk az alkotás megszálottjainak)

Összesen

4.5 csillag, mert egy olyan appról van szó, ahol mindenki lehet saját maga, új hobbikat, inspirációkat szerezhet, de vannak hibái.

Kövessétek az 1eSéLy instáját, ha tetszett, hogy ne maradj le semmiről.

Nektek van instátok? Mit gondoltok róla?

 0
Tovább

Grammarly

Ettől zeng a YouTube hirdetései: "Nem a helyesírással akarsz foglalkozni, hanem a lényeggel? Grammarly!"

Teszteljük! 

Kompatibilis: IOS, Android, Windows (7 és újabbak)

Lelehet tölteni telefonra, laptopra, asztali gépre, tabletre (és IPod-ra). 

Tárhely: 131,9 MB 

Megjegyzés: Csak angol helyesírás ellenőrző (de az lehet amerikai, brit, ausztrál, vagy kanadai)

Megnyitás. Létre kell hozni egy fiókot (bár nem tudom minek). Utána képekben megjelenik mit is rejt valójában, majd engedélyezni/hozzá kell adni a billentyűzethez. Aztán véglegesen ez a kép fog elénk tárulni mikor megnyitjuk:

Amikor írunk:

Kiad a billentyűzet felett agy kis sávot, amibe szavak vannak, amikor még nem kezdesz el írni, olyan szavak, amiket ajánl, hogy mit írjunk vagy, ha már elkezdtél írni, hogy milyen szavakat kezdhettél el írni, hogy ne kelljen végig írni a szavat.

Ha valami szót írtál el azt automatikusan kijavítja, de ha direkt írtad úgy, akkor ha egyet törölsz kitörli a javítást.

Ha nyelvhelyességi hibát észlel zöld szaggatot vonallal aláhúzza, és ha rákattintasz kiad (1 vagy több) ajánlást, hogy tudnád kijavítani, ilyen pl. I didn't ate nothing, helyett a I didn't eat anything.

(a kép, amin pont nincs semmi amiről írtam)

Értékelés:

Nyelvhelyesség/megbízhatóság: 

 5 csillag, mert nekem még nem javította ki rosszra.

Design:

4, 5 csillag, mert a billentyűzet nézhetne ki egy kicsit jobban, de az emojik elérése könnyebb, mint az eredeti billentyűzeten.

Összesen:

4,5 csillag, mert magyar szemmel nézve lehet, hogy nem a legpraktikusabb, hogy csak angol helyesírást néz, de ettől eltekintve egy teljesen jól működő appról van szó.

Ti mit gondoltok róla?

 2
Tovább