Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

London - élményekkel töltve

Sziasztok! Gondolkoztatok már azon, hogy külföldre költöztök? Ha igen, akkor, azért lesz ez a poszt kedvező számodra, hátha nyújt egy kis segítséget. Ha nem, akkor pedig kapsz egy kis ízelítőt, ha nem is, arra, hogy kiköltözz, akkor utazáshoz, hogy mit érdemes felfedezned. Remélem, ezzel a kis város leírásokkal tudok segíteni. Akkor kezdjük is:

Minden, amit írok saját tapasztalatom (utazások során), vagy ismerősé (utazás során, vagy kint él).

London 

 A már az örök klasszikusá váló: "Hova költözzünk? Amerika. Túl messze van. London!"  Nem akarlak lelombozni, de nem hasonlít az USÁra, persze van hasonlóság (mert igazából minden város hasonlít egymásra valamiben), de mostanában egyre több a különbség.

Nem igazán javaslom senkinek, csak, ha nagyon jó ajánlat van hozzá (pl.: nagyon jó állás). Több okból kifoólag: nagyon drága -> nagy cikkekben nem mindig (pl.: IPhone van, hogy olcsóbb (de eredeti Apple boltból ugyanannyi)), de a hétköznapi termékek kivétel nélkül drágábbak, és van, hogy nem kevéssel (pl.: 1l CocaCola: MO.: 300ft, London: kb: 700ft (3font)), ezért lehet, hogy többet keresel, de az el is megy. Egyre rosszabbak az élet körülmények: a másik érv, miért költözzünk külföldre (anyagiak mellet), a jobb élet körülmények, hát ez nem igaz. 10 évvel ez előtt igen, jobbak voltak Budapestnél, de mára ez, inkább fordítva jellemző. Veszélyes, ezt nem tudom, hogyan magyarázni. Bár, azt mondják az segít, hogy sok magyar van kint - ez nem tudom, hogy segít-e.

Utazási célpontnak megfelelő, és azt javaslom egyszer menj el oda. Utazásilag közepesen könnyű megközelíteni, ugyanis megannyi reptere van, de vonattal hiába próbálkozol, alternatívának a hajó van -> ezt ne értsd rossz néven, repülni élvezet. Ha ott vagy ezeket a látványosságokat ne hadd ki: London Eye - felejthetetlen élmény; Harry Potter Studio - főleg, ha te is HP fan vagy; Buckhingam palota - szép látvány; parkok - lágy kikapcsolodás; Sherlock Holmes múzeum - neked való rejtélyre lelsz; Shakespeare "színház" - művészeti felüdülés. Szóval, inkább javaslom, hogy egy 1-2 hetes látogatást tégy oda.

Ti már voltatok Londonban?

 0
Tovább

Kihívás elfogadava - 3

Kihívások, amiket soha ne fogadj el (csak, ha elég bátor vagy és vállalod a következményeket)

Nem is firtatnám tovább, kezdjük is hát (és leállok a kényszer rímekkel).

1. Fire Challenge

Ez arról szól, hogy a testedre alkoholt kensz, aztán meggyújtod a tested. Meg ne próbáld, mert, ha szerencsés vagy, akkor erős fájdalom és 1.fokú égési sérülés (vagy 2. fokú, attól függ milyen "erős" a bőröd), de ha szerencsétlen vagy, akár halállal is járhat a "kis challenge day" -> ezt bizonyítja egy amerikai 12 éves lány esete (igaz még nem halt meg, de 99%, hogy meg fog (és most nem, arra gondolok, hogy egyszer mindenki meg fog, hanem a játék miatt):

Viszont van egy kevésbé veszélyes alternatíva (felelőséget nem vállalok):

  1.  Vizezd be a tenyered (és ne töröld le, hogy vizes legyen).
  2. Fogjatok egy öngyújtót, és a kupakjában (tudjátok, ahol ég) van, ilyen kis fekete valami, és azt tegyétek a vizes tenyeretekbe.
  3. Gyújtsátok meg. (Ne feledjétek: forogjon a kamera)
  4. ( Küldjétek el nekünk instán)

challenge  értékelés tipp

2.Só és jég kihívás

Itt azt kell tenned, hogy sót raksz a kezedre, ezután pedig jeget nyomsz rá -> ez égési sérüléshez vezet (ahogy látom az idei trend kihívásai az égési sérüléshez vezetnek). Ezt szintén ne tedd, ehelyett találjatok ki valami hűsölős kihívást (pl.: igyál meg egy pohár limonádét, amiben 15 jégkocka van, és az lesz a kihívás királya aki a legtöbb jégkockával megtudja inni).

challenge  értékelés tipp

3. Banana and Sprite Challenge

Ez annyira nem veszélyes, mint a többi, de ez se a legegészségesebb. Ugyanis a kihívás teljesítőjének meg kell ennie 1 vagy 2 banánt, utána rá kell inni 1 liter Spriteot (azonnal, egybe) -> ez 99,9%-ban hányáshoz vezet, ami eleve nem kellemes, de így még egészségtelen is.

Ehelyett kipróbálhatnád az 1. részben található Marshmallow Challenget.

4. Mosógató kapszula evés

Bele halni nem fognak, de károsodást okozhat

Mondta Zacher.

Ne próbáld ki! A folyékony mosogató kapszulát rengeteg káros anyag van benne lehet, hogy nagymamásan hangzik, de magadnak teszel vele jót, ha ezt most kihagyod.

Ahogy a videóban is látszik, olyan italokat összekeverhetsz, amik hasonlítanak rá, így becsapva követőidet.

5. Pen Challenge

Itt most nem, arra kihívásra gondolok, ahol egy bizonyos féle tollal/filccel kell rajzolnod, hanem amikor egy tollal kell végig vágnod a hátad/kezed -> ez fájdalmas, maradandó károsodást okoz. Ez eszetekbe se jusson, hogy kipróbáljátok, ehelyett rajzoljatok, vagy nézzétek meg a TRY NOT Challengekről szóló posztunkat és teljesítsétek a kihívásokat.

Ezeket a kihívásokat NE próbáljátok ki, de az alternatívákkal szabadon próbálkozzatok.

 0
Tovább

Kihívás elfogadva - 2

Sziasztok! Itt a Kihívás elfogadva 2. része, ahol kihívásokat tesztelünk és értékelünk. Most a "Try not..." kihívásokon a sor, és kezdhetjük!

1. Try Not Singing Challenge

A szabály egyszerű nem szabad rá énekelni (suttogva sem), dúdolni, és táncolni, nem elég hallgatni a videót is nézni kell. Egyszerűnek hangzik, nem? Igazából eléggé nehéz és, ha egyszer megtörsz, onnan nem tudsz ellenállni a kisértésnek. Ezzel a videóval tesztelheted magad:

2. Try Not Laugh Challenge

Ez egy vicces, de annál nehezebb küldetés, HAJRÁ, ne feledd nem nevethetsz. Itt az első próbatétel:

Ezután írd be a YouTube-ba a kihívás nevét és keress nehezebbet, mert van (csak van benne csúnya beszéd, és nem rakom ki, hogy mutassak valami példamutatót is).

3. Try Not Cry Challenge

Ez tényleg egy nehéz kihívás, csak egy dolgod van nem sírni. Menni fog?

Napi jó tanács, ha van gyereked (0-8 éves korig) ne hadd magára az utcán, mert bárki könnyedén elcsalhatja/rabolhatja őket, aminek már egy idősebb gyerek tud ellenállni.

4. Try Not To See Awaird Challenge

Nem nézhetsz el ez a lényeg, eléggé egyszerű, de nézzük neked megy-e?

5. Try Not Don't Say WOW Challenge

Ennél nincs igazán, egyszerűbb kihívás, de te kiállod, hogy ne mond azt, hogy WOW!

Az értékelés a végére marad:

5 csillag, mert mindegyik egy próbát megér. Vannak köztük könnyebek-nehezebbek. Nem kell hozzá semmi más, csak InterNet kapcsolat az meg van, ha ezt olvasod (vagy nincs ki tudja) és mint mondtam 1-szer megéri kipróbálni mindet.

Neked hányat sikerült teljesíteni? Írd meg kommentbe (nekem 5/3-at).

Ha ezt olvasod, akkor ez is érdekelhet: A legviccesebb kihívások

 0
Tovább

Sétálásért pénzt? Teszteljük!

Sziasztok! Nemrégiben találtam egy alkalmazást (sweatcoin), ami azon az elven működik, hogy lépsz x-et, és kapsz érte x sweetcoins-t (SC), és 20000SC az 1000$, ami kb. 250000Ft.

Kompatibilitás: Android és IOS

Méret: 24M

Tesztelésre fel!

Először is letöltöttem, az egyszerű és gyors volt.

Amikor beléptem az appba kellett létrehozni egy profilt (ezt nem igazán tudom mihez kell). Bedob a "Convert" képernyőre, amin azt tudod nézni hányat léptél, és mennyi SC-d van.

Van egy "track" képernyő, ahol azt tudod megnézni miért, és menny SC-t kaptál.

Van egy "Home" képernyő, ahol az adataidat (pl.: usernév) tudod megváltoztatni, megnézheted te kit, és téged ki követ. Tudsz keresni a felhasználók közt, megnézheted ki mennyit lépett, illetve te.

Van egy "Spend" lap, amin tudsz vásárolni a meglévő SC-dből, ha rámész egy termékre ott megjelennek róla az információk, és hogy hol nem ehető meg. Vannak állandó termékek (IPXmax (20000SC), Airways Holiday (20000SC), 1000$ (20000SC), és bőrőnd (589SC)), és vannak változó termékek (pl.: eBook, kávé, ruhák).

Tapasztalat:

Közepesen gyorsan lehet sok SC-t kapni, de szerintem megéri. Vettem egy csomag teát (mert 20000-re gyűjtök), és megjött, szóval nem átverés.

Tippek:

Legyen a telefonod mindig a zsebedben, vagy ha van kösd össze AppleWatch-hal/okosórával, mert úgy is működik, és valószínűleg többet van az órád a kezeden, mint a telefonod a zsebedben.

A "Spend" lapon menj egy kicsit lejjebb, és minden nap tudsz 3SC-t szerezni 3db 3mp-es videó megnézésével. Ugyan itt, ha rámész egy termékre tudsz valamennyi (változó) kedvezményt szerezni, ugyanúgy, csak itt 1db 30 mp-es videó megnézésével.

Ha rámész a "Convert" lapra ott, ha elkezded 20 mp-ig gyorsan jobbra-balra húzogatni a képernyőt, úgy érzékeli, mintha 2000 lépést tettél volna.

Pontok:

Megbízhatóság: 

4, 5 csillag, mert nem mindig érzékeli a lépéseket.

Termékek:

4, 5 csillag, mert jók a termékek, csak néha becsúszik 1-2 rossz.

Design:

5 csillag, mert tényleg nagyon szép a Design.

Összesen:

4,5 csillag, mert összességében jó, csak van benne pár kijavítandó dolog.

Ti mit gondoltok a SweetCoin-ról? Ti gyűjtitek a lépéseket?

 0
Tovább