Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan tanulj programozni?

Mindig is programozó (és designer) akartan lenni, szóval saját bőrön tapasztaltam, milyen módszer hatékony és milyen nem a programozás tanulásra. De mielőtt neki vágsz fontos, hogy válassz nyelvet (erről legközelebb).

Videóval

Sokan mondják, hogy milyen jó, hasznos, és fantasztikus, de nem, lehet, hogy olcsó, de utána 1-2 óráig tudod, de utána semmi. Kiegészítőnek viszont jó, ha valamit nagyon nem értesz, vagy semmikép nem megy, de hogy csak, ilyenből tanulj az nem működik.

Web suli

Ez egy jó megoldás lehet, de ehhez nagyon nagy önszorgalom kell. Szerintem itt a fizetősek nem ajánlottak, de a W3Schools-t tudom ajánlani, itt egyszerű feladatokkal, leírásokkal, és példákkal alap fokon megtudsz tanulni több nyelvben is programozni, de magas fokhoz nem elég.

Könyv

Ugye van az 500 oldalas fekete-fehér szövegből álló felnőtteknek való, és a 200 oldalas színes képes-szöveges gyerekeknek való könyv. Higgyétek el, amit felnőtteknek írnak, abból szinte lehetetetlen megtanulni bármit is, lehet, hogy tele van írva mindenféle okosággal, de túl sok, tömör és monoton. Hülyének foktok nézni, de a gyerekeknek szóló könyvekből sokkal jobban foktok tudni programozni, nem azt mondom, hogy profin, de elég jól -> ehhez a Kódolj! című könyvet ajánlom.

Programozó suli

Itt lehet, hogy sokat tanulsz, de aránytalanul drága (ált.: 1000000Ft fölött), vannak, olyanok, ahol a végén ajánlanak munka lehetőségeket és az egyiket kötelező elfogadnod (ha nem többet kell fizetned), és mindig a fizetésedből vonnak le x%, amíg le nem törleszted az árat. Szóval csak, akkor ajánlom, ha máshogy nem találnál munkát (bár ezt kétlem). Rengeteg munka van vele, miután lejárt a tanítás, rengeteg házi, és tanulni való.

Tesztelés

Ezt úgy értem, hogy magad tapasztalod ki a programozást, bármilyen segítség nélkül. Ha ezt teszed biztos, hogy maradandó lesz, de rengeteg munka van vele. Ehelyett inkább azt tanácsolom, hogy bármelyik másikat használod, amit éppen tanultál, ahoz kísérletezz, mert úgy biztos nem törsz bele, ha valami nem megy, mert átnézed még egyszer, és újra próbálod.

Nekem legjobban a Websuli + Könyv + tesztelés vált be, de ez alany függő. Egy viszont biztos: NE add fel, programozni nehéz (főleg megtanulni), de megéri. Ne feledd képes vagy rá!

 0
Tovább

Sétálásért pénzt? Teszteljük!

Sziasztok! Nemrégiben találtam egy alkalmazást (sweatcoin), ami azon az elven működik, hogy lépsz x-et, és kapsz érte x sweetcoins-t (SC), és 20000SC az 1000$, ami kb. 250000Ft.

Kompatibilitás: Android és IOS

Méret: 24M

Tesztelésre fel!

Először is letöltöttem, az egyszerű és gyors volt.

Amikor beléptem az appba kellett létrehozni egy profilt (ezt nem igazán tudom mihez kell). Bedob a "Convert" képernyőre, amin azt tudod nézni hányat léptél, és mennyi SC-d van.

Van egy "track" képernyő, ahol azt tudod megnézni miért, és menny SC-t kaptál.

Van egy "Home" képernyő, ahol az adataidat (pl.: usernév) tudod megváltoztatni, megnézheted te kit, és téged ki követ. Tudsz keresni a felhasználók közt, megnézheted ki mennyit lépett, illetve te.

Van egy "Spend" lap, amin tudsz vásárolni a meglévő SC-dből, ha rámész egy termékre ott megjelennek róla az információk, és hogy hol nem ehető meg. Vannak állandó termékek (IPXmax (20000SC), Airways Holiday (20000SC), 1000$ (20000SC), és bőrőnd (589SC)), és vannak változó termékek (pl.: eBook, kávé, ruhák).

Tapasztalat:

Közepesen gyorsan lehet sok SC-t kapni, de szerintem megéri. Vettem egy csomag teát (mert 20000-re gyűjtök), és megjött, szóval nem átverés.

Tippek:

Legyen a telefonod mindig a zsebedben, vagy ha van kösd össze AppleWatch-hal/okosórával, mert úgy is működik, és valószínűleg többet van az órád a kezeden, mint a telefonod a zsebedben.

A "Spend" lapon menj egy kicsit lejjebb, és minden nap tudsz 3SC-t szerezni 3db 3mp-es videó megnézésével. Ugyan itt, ha rámész egy termékre tudsz valamennyi (változó) kedvezményt szerezni, ugyanúgy, csak itt 1db 30 mp-es videó megnézésével.

Ha rámész a "Convert" lapra ott, ha elkezded 20 mp-ig gyorsan jobbra-balra húzogatni a képernyőt, úgy érzékeli, mintha 2000 lépést tettél volna.

Pontok:

Megbízhatóság: 

4, 5 csillag, mert nem mindig érzékeli a lépéseket.

Termékek:

4, 5 csillag, mert jók a termékek, csak néha becsúszik 1-2 rossz.

Design:

5 csillag, mert tényleg nagyon szép a Design.

Összesen:

4,5 csillag, mert összességében jó, csak van benne pár kijavítandó dolog.

Ti mit gondoltok a SweetCoin-ról? Ti gyűjtitek a lépéseket?

 0
Tovább