Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Instagramm

Sziasztok! Most egy, olyan appot fogunk értékelni, amit szerintem mindenki ismer (főleg, ha elolvastad a címet), és nem nem a FaceBook-ot.

Következzen az Insta csodálatos világa (vagy mégsem).

Tárhely: 86.7 MB

Kompatibilitás: IOS, Android

Korhatár: 12+

Megnyitás!

Ha megnyitottad készítened kell egy profilt, amihez kell a telefonszámod/e-mail címed, meg kell adnod a korod, neved, és profilneved. Itt elkezdődhet a profil testre szabása betudsz állítani profil képet, bio-t (röviden: leírás/idézet/önpromo), megtudsz adni hivatkozást (1-et), betudod állítani hogy szeretnéd-e, hogy a profilod privát, vagy nyílt legyen, és betudsz állítani üzleti profilt (csak nyílt fióknál). Ez utóbbi arra jó, hogy jobban tudod követni a követőidet (pl. hányan nézték meg a profilod, hány évesek, érdeklődési kör, nem, nemzetiség, stb), és tudsz berakni hivatkozást a posztjaidhoz, storyaidhoz, pénzért bedob másokhoz.

Ennek egyszerűsége:

4 csillag

Posztok

Ha posztot akarsz kirakni az alsó sorban a + gombra kattintva teheted meg. A galériádból is rakhatsz ki képet/videót, de akár ott is fotózhatsz/videózhatsz. Ha tovább mész tudsz rárakni filtereket. Az utolsó lépésekben tudsz írni kép/videó aláírást, tudsz #-eket rárakni, tudsz embereket megjelölni. Megtudod adni a jelenlegi helyzetedet, vagy akár megtudod osztani facen, twitteren, vagy tumblr-en, vagy ha több fiókod van a többin is megtudod osztani.

4.5 csillag

Story

Ha storyt akarsz megosztani a főképernyőn ha jobbra húzva, vagy ha a profil képeden lévő +jelre kattintva tudod megetenni, ez csak 24 óráig lesz fent, a végleges poszttal szemben (letudod törölni, de ami egyszer fent volt a neten azt már nem tudod leszedni). Itt tudsz live-olni, csak szöveget, normál képet, boomerángot, superzoomot, focus képet, visszafelé videót, kéz nélküli videót készíteni, ezekre tudsz mindenféle filtert rakni (de a galériádból is kiválaszthatsz). Tudsz a képekre/videókra írni, rajzolni, matricát rakni (szavazás, kérdezés, idő, hely...). Itt letudod tölteni, kirakni storyba, vagy csak barát storyba, vagy csak 1 emberrel megosztani. Itt tudsz IGTV-t kirakni (csak üzleti profil)

5 csillag, mert nem tudom még mit lehetne rajta javítani.

Egyéb:

  • vannak neked ajánlott posztok
  • megtudod nézni, hogy akiket követsz mit like-oltak, kit követnek
  • széles választék kategóriákban
  • mindenki megtudja azt találni ami az ő érdeklődési köre (pl.: vannak jó receptes oldalak a sütés szerelmeseinek, fanfictionok, és mémek a film/könyv/sorozat őrülteknek, jó inspirációk az alkotás megszálottjainak)

Összesen

4.5 csillag, mert egy olyan appról van szó, ahol mindenki lehet saját maga, új hobbikat, inspirációkat szerezhet, de vannak hibái.

Kövessétek az 1eSéLy instáját, ha tetszett, hogy ne maradj le semmiről.

Nektek van instátok? Mit gondoltok róla?

 0
Tovább

Grammarly

Ettől zeng a YouTube hirdetései: "Nem a helyesírással akarsz foglalkozni, hanem a lényeggel? Grammarly!"

Teszteljük! 

Kompatibilis: IOS, Android, Windows (7 és újabbak)

Lelehet tölteni telefonra, laptopra, asztali gépre, tabletre (és IPod-ra). 

Tárhely: 131,9 MB 

Megjegyzés: Csak angol helyesírás ellenőrző (de az lehet amerikai, brit, ausztrál, vagy kanadai)

Megnyitás. Létre kell hozni egy fiókot (bár nem tudom minek). Utána képekben megjelenik mit is rejt valójában, majd engedélyezni/hozzá kell adni a billentyűzethez. Aztán véglegesen ez a kép fog elénk tárulni mikor megnyitjuk:

Amikor írunk:

Kiad a billentyűzet felett agy kis sávot, amibe szavak vannak, amikor még nem kezdesz el írni, olyan szavak, amiket ajánl, hogy mit írjunk vagy, ha már elkezdtél írni, hogy milyen szavakat kezdhettél el írni, hogy ne kelljen végig írni a szavat.

Ha valami szót írtál el azt automatikusan kijavítja, de ha direkt írtad úgy, akkor ha egyet törölsz kitörli a javítást.

Ha nyelvhelyességi hibát észlel zöld szaggatot vonallal aláhúzza, és ha rákattintasz kiad (1 vagy több) ajánlást, hogy tudnád kijavítani, ilyen pl. I didn't ate nothing, helyett a I didn't eat anything.

(a kép, amin pont nincs semmi amiről írtam)

Értékelés:

Nyelvhelyesség/megbízhatóság: 

 5 csillag, mert nekem még nem javította ki rosszra.

Design:

4, 5 csillag, mert a billentyűzet nézhetne ki egy kicsit jobban, de az emojik elérése könnyebb, mint az eredeti billentyűzeten.

Összesen:

4,5 csillag, mert magyar szemmel nézve lehet, hogy nem a legpraktikusabb, hogy csak angol helyesírást néz, de ettől eltekintve egy teljesen jól működő appról van szó.

Ti mit gondoltok róla?

 2
Tovább

Sétálásért pénzt? Teszteljük!

Sziasztok! Nemrégiben találtam egy alkalmazást (sweatcoin), ami azon az elven működik, hogy lépsz x-et, és kapsz érte x sweetcoins-t (SC), és 20000SC az 1000$, ami kb. 250000Ft.

Kompatibilitás: Android és IOS

Méret: 24M

Tesztelésre fel!

Először is letöltöttem, az egyszerű és gyors volt.

Amikor beléptem az appba kellett létrehozni egy profilt (ezt nem igazán tudom mihez kell). Bedob a "Convert" képernyőre, amin azt tudod nézni hányat léptél, és mennyi SC-d van.

Van egy "track" képernyő, ahol azt tudod megnézni miért, és menny SC-t kaptál.

Van egy "Home" képernyő, ahol az adataidat (pl.: usernév) tudod megváltoztatni, megnézheted te kit, és téged ki követ. Tudsz keresni a felhasználók közt, megnézheted ki mennyit lépett, illetve te.

Van egy "Spend" lap, amin tudsz vásárolni a meglévő SC-dből, ha rámész egy termékre ott megjelennek róla az információk, és hogy hol nem ehető meg. Vannak állandó termékek (IPXmax (20000SC), Airways Holiday (20000SC), 1000$ (20000SC), és bőrőnd (589SC)), és vannak változó termékek (pl.: eBook, kávé, ruhák).

Tapasztalat:

Közepesen gyorsan lehet sok SC-t kapni, de szerintem megéri. Vettem egy csomag teát (mert 20000-re gyűjtök), és megjött, szóval nem átverés.

Tippek:

Legyen a telefonod mindig a zsebedben, vagy ha van kösd össze AppleWatch-hal/okosórával, mert úgy is működik, és valószínűleg többet van az órád a kezeden, mint a telefonod a zsebedben.

A "Spend" lapon menj egy kicsit lejjebb, és minden nap tudsz 3SC-t szerezni 3db 3mp-es videó megnézésével. Ugyan itt, ha rámész egy termékre tudsz valamennyi (változó) kedvezményt szerezni, ugyanúgy, csak itt 1db 30 mp-es videó megnézésével.

Ha rámész a "Convert" lapra ott, ha elkezded 20 mp-ig gyorsan jobbra-balra húzogatni a képernyőt, úgy érzékeli, mintha 2000 lépést tettél volna.

Pontok:

Megbízhatóság: 

4, 5 csillag, mert nem mindig érzékeli a lépéseket.

Termékek:

4, 5 csillag, mert jók a termékek, csak néha becsúszik 1-2 rossz.

Design:

5 csillag, mert tényleg nagyon szép a Design.

Összesen:

4,5 csillag, mert összességében jó, csak van benne pár kijavítandó dolog.

Ti mit gondoltok a SweetCoin-ról? Ti gyűjtitek a lépéseket?

 0
Tovább

1 eSéLy

blogavatar

Tesztelés. Értékelés. Összehasonlítás. egy.esely@freemail.hu

EzT mÁr OlVaStAd?