Mi az, amit minden ember csinál? Levegőt vesz, eszik, iszik (vagy mégsem?). Nem! CHATEl (és mi van azokkal, akik azt sem tudják mi az, hogy telefon - mondod te) jó, igen nem mind a 7,5 milliárd ember (csak 7,4999999999999999 matematikailag 7,5 milliárd), szóval mindenki akinek a közelében van telefon (és most a ki nyomógombosokra is gondolok).

Most, hogy ezt letisztáztuk kezdjük is el! (Ha végig olvastad, töltsd ki a végén a tesztet.)

Az SMS

Gondolom mindenki, aki olvassa ezt az (értelmesnél értelmesebb) posztot az már használta, de a lényeg csupán annyi, hogy pénzbe kerül, és nem kell hozzá net csak hálózati kapcsolat/térerő (ami kell a Nethez is). Lehet rajta szöveg, kép, videó, hang, matrica, és IPhonon Digital Touch formátumú üzenetet küldeni.

3 csillag a gyorsaságra/megbízhatóság, mert van amikor azonnal elküldi, de van amikor napokba telik elküldeni.

3,5 csillag a funkciók, mert csak az alapfunkciók vannak benne +matrica (+IP-on DT)

Az e-mail

Ahogy az SMS-t szerintem ezt is használtad már. Itt is csak a lényeget említeném, ahhoz, hogy küldjünk rajta szöveget, képet, videót, hangot, vagy dokumentumot az internet elérést jobb, ha chekkoljuk. Vannak különböző méretű mail-ek van kicsi és nagy (1-10Gigáig), valamint óriás(10+Giga).

4,5 csillagot a megízhatóság/gyorsaság, mert 1mp-1óráig terjed az elküldésnek az idő tartalma.

4 csillag a funkciók mennyisége (alap funkciók+ dokumentumok)

Viber, Skype, és társaik

Ez egy, olyan kategória aminek legalább egy tagjával már biztos találkoztál. Ezek mind másak és másak mindegyiknek más-más előnye, és hátránya van. De ami mégis közös bennük az, hogy kell hozzá Net. Szöveg, VideóChate, fotó, videó, hang, link, és matrica küldési lehetőség van (amit lehet privátban és nyíltan is). A képekre lehet írni (illetve van, ahol filtereket is lehet rá rakni). Ja és látod, ha látta az üzenetet akinek kültted (ilyenkor leszel ideges, amikor kérdeztél valami fontosat és tudod, hogy látta, de nem válaszol neked) Itt látható pár, ilyen CHATE szakos app:

4,5 csillag a gyorsaság/megbízhatóság kategória, mert ha jó a Net akkor 1-2mp, de ha nincs net, akkor szívtad.

4 csillagot kapnak a funkciók, mert az alapokon kívül vannak jó funkciók.

Messenger, és a közösségi média CHATE

Ebbe a kategóriába tartoznak a közösségi m. Chatejei (pl.:Insta CHATE, SnapeChate, Messenger). Ha jelen vagy a k.m.ban, akkor itt is jelen vagy. Ennek azaz előnye van, ha pl.: használod a FaceBookot ugyanazzal a jelszóval és felhasználó névvel tudod használni a Messengert, ahol vannak pluszba játékok (ugye másnak is ismerős az érzés, amikor neked van x játék a telefonodon, de a barátodnak 10000000000000x játéka, mert van Messengere és korlátlan mobil Nete, és ő nyúlja le mindig a te telefonod).

 4 csillag a megbízhatóság/gyorsaság, mert nem a legbíztonságosabb, de ellenben gyors.

 4,5 csillag jut a funkciókra, mert az alapokon kivül sok jó funkció van bennük, de még hiányzik belőlük (1-2).

Szuper, hogy ezt most mind elolvastad (gondolom sokkal okosabb lettél), de jöjjön a válasz az eredeti kérdésre neked, melyik való:

Ha nem müködne a quiz itt a link.

Remélem tudtam segíteni :)